Senaste inläggen

Av Jumping all over - 7 maj 2014 16:37

Efter en promenad i spöregn var all hundarna dyngsura, men Gottis sprang upp på övervåningen till valparna och skulle promt trycka ner sig i deras lilla soffa dom fått:) Valparna fick fart och alla skulle tutta direkt o jag var tvungen att ta några bilder då jag tyckte de såg såå  söta ut:)

Det blev även kloklippning på fm för alla valpar igen, dom får så vassa klorspetsar på en gång o det är inte skönt för mamma när dom tuttar o kloar på henne, så därför e jag väldigt noga med klorna på de små. Sen när dom blir större rekomenderar jag att klippa klorna varje vecka, det gör jag på mina hemma hundar, varje torsdag:)               

ANNONS
Av Jumping all over - 5 maj 2014 13:46

Nu börjar dom små blir lite mer "aktiva" och rör på sig lite mer, inte bara äter och sover:) men visst det e ju ingen jätte aktivitet som det snart kommer bli om några veckor, men stor skillnad från första veckan. Jag har hunnit med att klippa klorna 2 gånger nu vilket går hur lätt som helst, dom märker nog inget äns gissar jag. 


Har även vart i väg och handlat maskmedel på apoteket, till helgen när dom blir 3 veckor är det dax för första avmaskningen, det är alltid en rolig syn då dom spottar o gör roliga grimaser, jag gissar att medlet inte är gott alls:) Ska se om jag kan få sonen att fota när det är dax.


Har legat i valplådan nu nån timme och myst och fotat lite, alla har öppnat ögonen o e super söta o doftar så gott. Men här kommer lite bilder från vår mysstund.


 


                 
ANNONS
Av Jumping all over - 4 maj 2014 21:44

Nu har äntligen ögonen börjat öppnat sig, än så länge har de flesta små springor men det går fort nu så om någon dag eller 2 är dom helt öppnade. Dom ser väldigt suddigt i början men det är endå mer en valp o individ när man ser ögonen. Dom har även börjat stå lite mer på benen, inte så att dom kan stå och springa, men man ser att dom använder benen på ett annat sätt nu, inte bara som en liten mullvad som paddlar sig fram:) 


Dom har även börjat kissa mer, byter i lådan flera gånger om dagen, blir massa tvätt:) Har köpt en ny biabädd till dom, men kanten e lite hög så när dom "ramlar" ur så e dom för små för att lyckats ta sig i igen, så den får stå utanför lådan ett tag till, men den e perfekt att lägga valparna i när jag städar o byter i valplådan.


Här kommer en bild på valparna när dom ligger i mjölkbaren, tagen i dag när dom e exakt 2 veckor


 

Av Jumping all over - 1 maj 2014 11:16

Då var det dax för lite nya bilder på de små trollen, i dag blev det att fota tjejerna i deras nya fiskkoja som jag tror kommer bli uppskattad sen när dom blir lite större och kan skutta runt:) o så fick tjejerna även prova sin lilla rosa flick korg medans killarna ligger och tuttar i mjölkbaren och är överlyckliga över att det inte är kö:)                 

Av Jumping all over - 30 april 2014 18:08

Nu är valplådorna mer eller mindre färdiga,  dom innehåller det bilden visar men färgerna är olika.

# En svart hundbädd

# Rosa eller svart halsband och koppel med strass

# Matskål

# Några olika ben

# En påse med belöningsgodis

# En ben sko

# Ett gosedjur i olika färger

# En aktiverinsboll att lägga godis i

# Leksak, gummidäck med rep

# Leksak, rep med gummiboll

# Filt med mammas doft

# Bajspåsar

# Eukanuba valpfoder, en påse

# Väska/ryggsäck 


Sen får ni också:

#  Stamtavla/registreringsbevis/chipmärkning

#  Vaccinationsintyg

#  Köpekontrakt

#  Vetrinärintyg (inte äldre än 7 dagar)

#  Råd och lite om olika utvecklingsstadier för valpen

Och så klart eran Valp

 


Det är det här som jag kommer att skicka med var och en av valparna, hittar jag nått mer kul i nån butik så kan det även slinka med  :) Jag vill gärna att "mina" valpar får en bra start i sitt nya hem och ist för att den nyblivna valpköparen ska stressa iväg och handla direkt kan den ta det lungt och njuta med valpen utan att känna någon press.

Av Jumping all over - 29 april 2014 21:28


I dag har det blivit lite shopping till valparna bla lite smått och gott som dom ska få med sig när dom flyttar till sina familjer sen, tänkte att jag lägger ut en bild i morgon på vad som kommer följa med, jag har inte riktigt allt klart. En sak är säker o det är att det e så otroligt kul att shoppa till valparna.


Det blir en ryggsäck innehållande:

Filt med vår och hundarnas doft

Leksaker och gosedjur

Halsband och matskål

Hundsäng/korg

Tuggben och Godis

Hundmat


Sen så får man givetvis med stamtavla och vaccinationskort, en ny vaccinerad, chipmärkt och vetrinärbesiktad hund med intyg på det. Men man vet aldrig vad för nått roligt mer jag hittar på att stoppa i ryggsäcken            

Av Jumping all over - 27 april 2014 20:32

I dag har alla valparna fått halsband så ni ser skillnad på dom, de 3 tikarna har rött halsband, rött/vitt halsband och ett ljusgult, resten är killar:) Bilderna är en så länge inget att skryta med, men dom sover och äter mest och "kravlar" runt lite, men snart blir dom mer rörliga och ögonen öppnas och det blir roligare och bättre bilder, så ha lite tålamod.


I dag när jag låg och gosade med valparna så roade sig 2 med att bajsa ner min tröja, jätte kul:)


           

Av Jumping all over - 26 april 2014 17:47

Nu är namnen bestämda och lagda på lådan:) det blir  Gasp, Gant, Gucci, G-star och Goofy på hanarna och tikarna blir Glittra, Glimma och Glänsa. Jag hoppas jag får stamtavlorna redan nästa vecka, SKK brukar ofta vara snabba:)

 

Valparna är nu redan 6 dagar, tiden går så fort, men  jag längtar så tills dom ska öppna ögonen, men det dröjer ett tag till, under tiden får jag gosa i lådan med dom o nöja mig med att dom bara snusar på mig:)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se